uitgebreid zoeken..
thumbup thumbdown

Kamer lijkt voor recht op thuiswerken

Werknemers krijgen waarschijnlijk een wettelijk recht op flexibel werken en thuiswerken. Een meerderheid van de Tweede Kamer lijkt vandaag in te gaan stemmen met een initiatiefwet van CDA en GroenLinks om dat te regelen.

Naast de indieners zullen naar verwachting ook PvdA en SP dit  voorstel steunen.

Praktische  bezwaren werkgevers

D66 aarzelt nog, maar is positief over aanpassingen  die de twee partijen onlangs in hun voorstel hebben aangebracht. Volgens  Kamerlid Steven van Weyenberg komen die tegemoet aan praktische  bezwaren voor werkgevers. Mocht D66 voorstemmen, dan is er sprake van  een vrij ruime Kamermeerderheid.

Recht op  flexibele werktijden

Het wetsvoorstel van de Kamerleden Eddy van Hijum (CDA) en Linda  Voortman (GroenLinks) zorgt ervoor dat werknemers het recht krijgen  flexibele werktijden te kiezen of thuis te werken. De werkgever moet  zo'n verzoek dan serieus overwegen, maar mag er om zwaarwegende redenen  wel van afwijken. Het voorstel moet het mogelijk maken dat werknemers  werk en zorgtaken beter kunnen combineren.'Dit wetsvoorstel dient ertoe om de dialoog tussen werkgevers en  werknemers over thuiswerken te stimuleren', zegt Van Hijum. Het is  volgens hem noodzakelijk om dit thema bespreekbaar te maken op de  werkvloer, vooral vanwege bezuinigingen in de zorg en sociale zekerheid  die op gezinnen afkomen.

 

Bron: P&Oactueel

Share |